اخبار

تکامل شهری برلین

بزرگترین شهر آلمان در تاریخ 785 ساله خود بارها خود را اختراع کرده است. اکنون، باید یک بار دیگر در مواجهه با تغییرات آب و هوایی این کار را انجام دهد.

به مدت سه هفته تابستان گذشته، برلینی‌هایی که برای ورزش در ورزشگاه ویلمرزدورف می‌آمدند با صحنه‌ای عجیب و غریب مواجه شدند. گوسفندها در جایی که سکوهای سابق سابق ایستاده بودند، چرا می کردند، و در جایی که هواداران فوتبال تشویق می کردند، غذا می دادند – صدای آرام آنها یک نت غافلگیرکننده و شبانی در منظره صوتی شلوغ شهری.

این حیوانات بخشی از یک پروژه آزمایشی بودند که توسط دپارتمان حفاظت از طبیعت منطقه شارلوتنبورگ-ویلمرزدورف و برنامه سبزسازی شهری حفاظت از طبیعت آغاز شد که در سال 2020 در آلمان با هدیه تقریباً 4 میلیون دلاری آمازون راه اندازی شد.

استادیوم ویلمرزدورف فرصتی برای افزایش تنوع زیستی شهری ارائه می‌دهد و در عین حال یک نوع ارزان و کم کربن نگهداری از منظره را آزمایش می‌کند. این تعمیرات پس از آن ضروری شد که استادیوم، که به عنوان یک مرکز ورزشی اجتماعی در اواسط قرن بیستم برای میزبانی 50000 تماشاگر ساخته شد – ظرفیتی که هرگز به آن نرسید – سکوهای خود را در دهه 1990 حذف کرد. با گذشت زمان، زمین تازه در معرض دید روی خاکریزهای استادیوم، بیش از حد رشد کرده بود که باکس هجوم و دیگر گونه‌های سخت کنترل شوند. در پاسخ، مسئولان حفاظت محلی به مقامات پارک پیشنهاد کردند که گوسفندان را امتحان کند. این حیوانات هم مهاجمان را مدیریت می‌کنند و هم چشم‌اندازی متنوع‌تر را در پی آن‌ها به جا می‌گذارند و به دامنه تپه کمک می‌کنند تا در نهایت به یک علفزار شهری تبدیل شود و زیستگاهی برای حشرات بومی و دیگر حیات‌وحش فراهم کند.

برای منطقه، این یک رویکرد جدید برای تغییر کاربری فضای شهری است. اما نگاه به قدرت ترمیم کننده طبیعت ایده ای است که ریشه های عمیقی در برلین دارد. امروزه فضای سبز نزدیک به یک سوم پایتخت آلمان را تشکیل می دهد. پشت بام های شهر پر از کندوهای عسل شهری است و دوچرخه سواری بیش از 13 درصد از کل ترافیک را تشکیل می دهد که دو برابر سهم قطب دوچرخه سواری ایالات متحده در پورتلند، اورگان است. از آنجایی که تغییرات آب و هوایی چالش های جدیدی را به همراه دارد، برلین به تاریخ خود به عنوان آزمایشگاهی برای درک طبیعت شهری نگاه می کند تا مسیری رو به جلو ترسیم کند.

از زمان اتحاد مجدد آلمان در سال 1990، برلینی ها اغلب پارک ها و فضاهای سبز را از خرابه های سابق شهر ساخته اند. بخشی از نوار مرزی دیوار برلین سابق که زمانی نظامی شده بود، به عنوان منطقه حفاظت شده چشم انداز تعیین شده است و در حال تبدیل شدن به زنجیره ای به طول 9 مایل از پارک ها، مراتع و جنگل های شهری است. در همین حال، باندها و زمین‌های فرودگاه تمپلهوف برلین که در سال 2008 بسته شد، به‌عنوان یک فضای تجمع عمومی به وسعت 740 جریب دوباره متولد شده‌اند – مناطقی که گوسفندان نیز در آن چراند.

غریزه اجازه دادن به طبیعت برای بازیابی فضاهای بدون استفاده در شهر تا حدی از تاریخ برلین به عنوان پیشگام در ایجاد ارزش تنوع زیستی در شهرها ناشی می شود. اولریش هاینک، رئیس دپارتمان حفاظت از طبیعت شارلوتنبورگ ویلمرزدورف می گوید: «برلین را مهد اکولوژی شهری می نامند.

در دهه 1970، یک بوم‌شناس به نام هربرت سوکوپ شروع به مطالعه روی پوشش گیاهی کرد که در «براخن» یا فضاهای آیش بافت شهری برلین رشد کرده بود. با گذشت زمان، Sukopp موفق شد نشان دهد که شهرها، به دور از زمین‌های بایر برهنه شده، غنی از گونه‌ها هستند و اغلب اکوسیستم‌های جدیدی را ایجاد می‌کنند که متمایز از آن‌هایی که خارج از محدوده شهر هستند. هاینک می گوید: «او ایده اکولوژی شهری را در سراسر جهان معرفی کرد.

در قرن آینده، شهرهایی مانند برلین تنها به عنوان پناهگاه گونه های آسیب پذیر اهمیت بیشتری پیدا خواهند کرد. برخی از گونه ها قبلاً برای خود طاقچه های اکولوژیکی ایجاد کرده اند. برای مثال، شاهین‌های شاهین در مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی، میزان موفقیت باروری بالاتری را نشان می‌دهند. به گفته یک تیم بین المللی از محققان، شهرها حتی می توانند جمعیت زنبورهای بزرگتر و متنوع تری را نسبت به حومه های اطراف پرورش دهند.

همه اینها باعث می‌شود فضاهای طبیعی احیا شده مانند فضاهایی که در استادیوم ویلمرزدورف کشت می‌شوند، فضای سبز مهمی در سراسر شهر داشته باشند. هاینک می‌گوید: «محل‌های شهری پتانسیل بسیار زیادی برای حفاظت از طبیعت دارند.

پروژه ورزشگاه یکی از چندین سرمایه گذاری است که از طریق برنامه سبز شهری TNC انجام می شود. به گفته جیمی چان، که رهبری این برنامه را بر عهده دارد، TNC همچنین با مقامات محلی در برلین، اشتوتگارت و سومین شهرداری که هنوز اعلام نشده در آلمان برای شناسایی فرصت‌ها برای زیرساخت‌های سبز و سایر راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت کار می‌کند. کمک به کاهش اثرات شدید تغییرات آب و هوایی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا